top of page

Ratsastuskoulu starttaa jälleen Isojärvellä

Henna Björkbackan luotsaama ratsastuskoulu aloittaa taas toimintansa kesätauon jälkeen Isojärvellä 13.8. alkaen. Henna on 20-vuotias ratsastuksenohjaaja, joka on itse aloittanut ratsastamisen 7-vuotiaana Muhosen tallilla. Kun Henna oli 14-vuotias, hänelle tuli ylläpitoon kesäksi pv-tamma Corrida Greja, "Rita", josta myöhemmin tuli hänen omansa. Helmikuussa 2013 Henna osti pv-ruunan Miraz II, "Migu". Henna oli Ritan kanssa töissä estetallilla Hollannissa 10/2015-8/2016, josta tuliaisina tuli nuori pv-ruuna Gentle Magic. Vuosina 2013-2016 hän opiskeli Ylä-Savon ammattiopistossa ratsastuksenohjaajaksi ja seuraavana vuonna kengittäjäksi. Henna kisaa aktiivisesti esteillä. Ritan kanssa Henna on mennyt tällä kaudella 110-120 cm luokkia, ja päätavoitteena ratsukolla on Amateur tour lokakuussa Helsingissä. Hennalla on ratsastuksessa aina tavoitteena parantaa omia suorituksia ja saada varmuutta hevosen kanssa kyseisellä tasolla. "Niin opetuksessa kuin hevosten treenaamisessakin painotan yksilöllistä, rauhallisen varmaa etenemistä: ei lähdetä liian nopeasti liian haastaviin tehtäviin", Henna kertoo. Hevosmiestaitojen osaamista painotetaan myös paljon, ettei kävisi niin, että on parikin vuotta ratsastaneita lapsia ja nuoria, jotka eivät vielä osaa satuloida hevosta. Ratsastustuntiin sisältyy aina hevosen varustaminen ja/tai riisuminen, jotta nämäkin taidot kehittyvät käsi kädessä ratsastustaidon kanssa. Opetushevosina toimivat 16-vuotias pv-ruuna Migu (160 cm), 8-vuotias nf-ruuna Viljami (145 cm), 18-vuotias lewitzer-ponitamma Nami (135 cm) sekä shettikset Clint 16 v. ja Rasken 21 v. Vakituisia lasten ratsastustunteja on viikossa 6, aikuisten tunteja 3 ja ponikerhoja 3. Lisäksi on mahdollisuus yksityis- tai ryhmätunteihin viikonloppuisin. Tällä hetkellä vakitunneille on yksi vapaa paikka lasten tunnilla torstaisin klo 16-17. Ratsastustunneista ja heppakerhosta voi tiedustella Hennalta numerosta 044 230 2740. Lisätietoja: http://tmihennabjorkbacka.blogspot.com/.

bottom of page