top of page

Asiantuntijaluento: Miisa Wikman

Kokkolan Ratsastajat ry järjestää hevosen biomekaniikan asiantuntijan hevoshieroja Miisa Wikmanin luennon ja demon Kokkolassa 16.11.2019 klo 11 alkaen. Painopisteenä on hevosen pitkäjänteisen, säännöllisen harjoittamisen ja valmentautumisen edut hevosen terveydelle. Luento on osa Valmentautuminen ja hevosen terveys -luentosarjaa ja toimii Kick off -tapahtumana Kokkolan Ratsastajien hankkeelle, jonka tavoitteena on edistää hevosten hyvinvointia säännöllisen valmentautumisen kautta. Hankkeen tarkoitus on myös tuoda yhteen hevosenomistajat, joilla syystä tai toisesta ei ole mahdollisuutta säännölliseen valmentautumiseen hevosellaan, sekä ratsastajat, joilla ei ole omaa hevosta käytettävissä valmentautumiseen. Hankkeen päämääränä on luoda foorumi, jossa hevosenomistajat ja hevosta valmentautumiseen etsivät ratsastajat kohtaavat. Tule verkostoitumaan! Kokkolan Ratsastajat tarjoaa asiantuntijaluennon jäsenilleen huippuedulliseen hintaan 5 €/henkilö. Hinta ei-jäsenille on 30 €/henkilö. Maksu suoritetaan käteisenä paikan päällä. Ilmoittautumiset: info@kokkolanratsastajat.fi. Aikataulu: Luento klo 11-13 Terveydenhuolto-oppilaitos, Terveystie 1 Demo klo 13.30-14.30 Isojärven tila, Laajalahdentie 87 Luennon kuvaus: Hevosen jumppaaminen yksilöllisesti Jokaisella hevosella on omia yksilöllisiä epäsymmetrioita liikkeessä ja lihaksistossa. Monia epäsymmetrioita tai heikkouksia on vaikea korjata pelkästään ratsastuksessa, mutta niitä voidaan korjata muilla tavoin jumppaamalla. Jumppaamisen tarve katsotaan aina hevoskohtaisesti, perusasioiden pysyessä kuitenkin samana. Toisille hevosille tarvitaan lisää elastisuutta, toisille voimaa. Kurssilla opetellaan tunnistamaan hevosen yksilöllisiä tarpeita ja valitsemaan perusjumppa hevoselle tarpeen mukaan. Säännöllisyys on avainasemassa, toistoja ei tarvita useita, kun niitä tehdään säännöllisesti. Jumppa voidaan ujuttaa hevosen normaaliin arkeen. Pienillä lisäyksillä saadaan jo paljon aikaan. Teoriaosuus: - Hieman hevosen anatomiaa, biomekaniikkaa ja valmennusfysiologiaa käytännönläheisesti -> mitä jumpataan, miksi jumpataan ja miten jumpataan. - Yksilöllisyys. - Varusteiden vaikutus hevosen kehoon ja liikkeeseen ja varusteiden valinta. - Monipuolisuuden merkitys hevosen kehityksessä ja valmennuksessa. - Toistojen määrä, kehitystavoitteet: miten rakentaa hevoselle monipuolinen harjoitusohjelma. - Hevosen ”mentaalivalmennus”. - Käsittelemme myös, mitä ihmisen olisi hyvä harjoitella ennen jumppaamisen aloittamista. Demossa katsomme kahta erilaista hevosta, arvioimme niiden jumppatarvetta ja katsomme muutaman perusliikkeen jotka ovat hyödyllisiä juuri näille hevosille, mutta jotka voi ottaa mukaan myös oman hevosensa arkeen. Kurssin ohjaaja: Miisa Wikman Hevoshieroja, jolla on ammatillinen spesialist-jatkotutkinto hevosen biomekaniikasta ja työn alla jatkotutkinto hevosen valmennusfysiologiasta. Miisalla on vuosien työkokemus ravi-, ratsu-, vaellus-, sekä työhevosista hyvin erilaisissa tehtävissä. Tämä helpottaa ymmärtämään eri lajisuuntien vaatimukset hevosille, sekä kehitystarpeet, jotkä jäävät lajivalmennuksessa helposti vähemmälle huomiolle. Lue lisää: https://mwhevospalvelut.com/ ja https://hevoskoulutus.fi/our_team/miisa-wikman/. Tervetuloa!

bottom of page